poniedziałek, 23 czerwca 2014

Pasta do chleba, sałatka lub farsz.

Przedstawiam Wam dzisiaj moją ulubioną ostatnio pastę do chleba. Tak bardzo mi smakuje, że nadziałam nią kotlety mielone i okazało się, że jako farsz jest znakomita, a nie tak drobno pokrojona jest świetną sałatką :)



Składniki:
baza
2 jajka
6 pałeczek surimi
1 ogórek gruntowy
koperek
majonez lub jogurt
sól, pieprz

dodatki
cebula
ogórek kiszony
kapary
oliwki
i co tam jeszcze lubicie



Sposób wykonania:
Drobno siekam jajka ugotowane na twardo, surimi, ogórek i koperek. Doprawiam majonezem lub jogurtem, solą i pieprzem. To jest moja ulubiona wersja tej pasty, przyznaję, że nieco mdła. Jeśli to nie Wasze klimaty dodajcie do niej zdecydowanego smaku, na przykład cebulkę czy kiszonego ogórka.



2 komentarze: